Dmso

Voihan rasvaus. Dmso-voide on ulkoisesti laitettava voide, joka on tarkoitettu vamman jälkeiseen kivun hoitoon. Se vaikuttaa paikallisesti hermoissa kipuärsykkeiden kulkua vähentävästi. Eli ajatuksena olisi ettei pintahermosto olisi niin sekaisin. Pintahermoston sekavuus vaikuttaa mm. vaatteiden päällä pitämiseen, suihkussa käymiseen, ulkoilman lämpöjen vaikutus jalan kipuun ja perinteinen koskettaminen tekee kipeää. Ainiin ja sauna on kyllä pahin. Dmso-voide ja toimintaterapian peiliterapian avulla yritämme saada jalan hieman rauhoittumaan. Saan jopa uuden painesukan, koska vuoden 2012 mallista näkyy jo aurinko läpi. Harmaa jossa on pinkit saumat, on sitten päheä kesähelteiden ja mekon kanssa. Laitan sitten kuvia, kun saan sukkani kotiin.

Rasvaus rasvaus rasvaus. Kolmesti päivässä ja pitää olla tarkkana, että laittaa oikeaan aikaan. Herätyskellon avulla tämä toteutuu suht mallikkaasti...












Jalan pesu ja levitys hanskalla, koska voidetta ei saa joutua terveeseen ihoon. Levityksen jälkeen tulee heti kirvelyä ja jalkaa alkaa ns polttamaan. Se kestää vain hetken ja sitten iho tottuu. Voide on sen verran jäykkää tavaraa ettei imeydy kamalan nopeasti. Yhden sukan ja tossun avulla, sitten liikutaan.












Rasvauksien laitto on omasta mielestä todella sitovaa. Pitää miettiä tarkkaan missä on silloin, kun voide pitää levittää. Tottakai tähän sitoudun, jos vaan apua tästä on.. Viimeeksi minulle oli vahvempaa voidetta, mutta nyt sitä ei voitu määrätä. Riski siitä, että lapseni saa sitä iholleen tai ottaa purkin niin sen takia ei voitu edes ottaa kokeiluun.

Kipupolilta hoitaja soittaa kuulumiset miten on voiteen kanssa mennyt. Vaikutuksen pitäisi olla kuulemma aika nopeasti selvillä. Vielä ei ainakaan mitään muutosta tullut, no pitää seurata tilannetta. Ja varmasti keskustellaan, siitä järeämmästä hoidosta mistä viime kirjoituksessani kerroin. Olen kyllä valmis kokeilemaan kaikkea, koska kipu on sen verran raastavaa ja vie todella paljon voimia niin henkisesti, kun fyysisesti.

Kommentit

Suositut tekstit