Qutenza, helvetin liekit.

Sain ihan järettömän kipukohtauksen tossa ennen juhannusta. Jalka rupesi vetämään itseään koukkuun, kipu oli aivan sietämätöntä. Jopa hengitys muuttui pinnalliseksi ja hikivirtasi päässä. Sen seurauksena päätimme kipupolin kanssa kokeilla tätä todella vahvaa voidetta. Jälkikäteen mietittyä suuri virhe.

Tiistai. Odottelin kipuhoitajan kutsua ja sitten mentiin. Laitoimme qutenza laastarin reiteen kämmenen kokoiselle alueelle ja se annettiin olla siinä tunti. Toinen laastari jalkaterään, kiedottuna varpaiden ympärille. Jalkaterän alueella annettiin olla puoli tuntia.
Itse hoito ei tuntunut pahalle laisinkaan. Pieni polte reidessä, mutta jalkaterässä ei yhtään mitään. Hoidon loputtua reiden iho oli punoittava ja kuumotti jonkinverran, mutta varpaat olivat kunnossa.



Mutta....






Kotiin päästyä mietin kuolevani. Polte mikä oli jalassa voisi verrata siihen, kuin pitäisi jalkaansa kiukaassa. Aivan järkyttävä polte, siis käsittämätön.



Laitoin jalkani ämpäriin missä oli kylmää vettä, jääpalojen kera. Ajattelin, että no kyllä se tässä illan aikana loppuu. Yritin mennä nukkumaan, mutta polte paheni vain kokoajan. Yritin laittaa kylmähauteen villasukan sisään ja jalalle, mutta se ei yltänyt varpaisiin kunnolla.

Jääpala ämpärini kutsui minua.

Tää oli se hetki, kun en enää jaksanut. Soitin päivystykseen onko tämä normaalia. Päivystyksen hoitaja kysyi: Mikä on qutenza? okei, se siitä.. Ehdotti kaatamaan ämpäriin maitoa, jos se veisi poltetta pois. Voin sanoa, en kokeillut. Aamulla soitin kipupolille mitä minä teen. Kehoittivat ottamaan vahvempaa lääkettä, jos se saisi kivun poistumaan. Ei vienyt. Kahdentoista aikaan soittivat uudelleen, ota lisää lääkettä ja armon aikaa annetaan kello kahteen. Polte eikä kipu lähteneet pois..

Sairaala kutsui.





Kiteytettynä olin jalka ämpärissä 18h ja kylmäkääre villasukan sisällä 6h. Olisi kuulemma pitänyt tulla ambulassilla jo yöllä sairaalaan, no onneksi sain päivystyksestä oikeat ohjeet, niin tiesin mitä tehdä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit