Sinusrytmi

Ongelmat sydämen sykkeen kanssa alkoi tossa alkuvuonna. Olin silloin kelan kautta 60% minä työssäni. Eli tein omaa hoitajantyötä mutta tein vain 60% työajasta, jolla kokeiltiin miten jalka jaksaa työelämää. Sitä kituuttelua kesti sen huimat 4kk. Kaiken kivun keskellä ja omien voimavarojen rippeiden lisäksi sain leposykkeeni sille 110-130 paikkeille. Sydän kun rupeaa hakkaamaan tulee todella huonovointiseksi. Tuntuu, että sydän tulee rinnasta ulos ja jopa hengittäminen tuntuu vaikealta. Nukkuminen kärsi ja kaikki yläkropan lihakset olivat jopa kosketusarat. Soitin yhtenä työpäivänä työterveyteen ja pääsin heti terveysasemalle ekg ja siellä se sydän hakkasi hulluna menemään. Ensi hätään määrättii verenpainelääkkeet, vaikka verenpaineet olivat jo ennestään matalat. Sain kiireellisen lähetteen kardiologille. Sanottiin vaan, jos syke on yli 120 mene päivystykseen.

Sitten odotettiin ja odotettiin.... Verenpainelääkkeet tekivät sen, että verenpaineeni oli sen huimat 90/58 ja pulssi sen vajaa 100, aaettä. Välillä luulin, että saan sydänkohtauksen, kun olo oli niin huono. No eipä mitään odotellaan vaan.

Vihdoin tuli lähete kotiin ja saan holterin seuraavaksi 24h ja mittauksen aika pitää elää normaalia elämää. Jepjep no yritetään. Asennus päivä tuli ja yllätyksenä tuli se piuhojen määrä, miten ihmeessä tämän kanssa nyt normaalisti ollaan.

No siinä se sitten oli. Ohjeeksi sanottiin, jos tulee tuntemuksia paina siitä napista, joka roikkuu vyötäisillä. No sitten se tuntemus tulikin ja painoin PIIP no siinä se sitten se tilanne oli. Mietin, että jos saan sydänkohtauksen soittaako se sitten häkeen... Noei vitsi vitsi.

Holterin palautus ja odotellaan taas milloin kardiologi antaa ajan vastaanotolle. Maanantaina sieltä postilaatikosta tuli vihdoin yli 4kk odotettu kirje!

Kerrottiin tutkimuksen aikana oleva keskisyke on 95 vaihdellen 61-162 (ottaen huomioon, etten urheillut tutkimuksen aikana) rytmi on normaali sinusrytmi. Ainoastaan yksi kammioperäinen lisälyönti löydös. Verikokeet olivat normaali ja ekg syke 88 sinusrytmi.

Loppu yhteenveto: Ei viitteitä hoitoa vaativasta rytmihäiriösairaudesta. Ei tarvetta vastaanottokäynnille.

Ei voi olla todellista!! Lääkäri ei halua kasvotusten edes tavata, minulle ei tarjota mitään selitystä tälle kaikelle? En vaan jaksa ymmärtää.

Antaa sydämen vaan hakata, ota vaan verenpainelääkettä.

Kommentit

Suositut tekstit